Home > Portfolio > Raised Sitting Area

Raised Sitting Area

An old conservatory was demolished at the side of this house to make space for this sunny garden linked to the house by a new set of aluminium French doors. We restored and rebuilt the retaining walls and pillars, and extended these using reclaimed local materials. Cedar slat fencing was added to the top of this structure to give an enclosed feel to what is an elevated position on top of garages beneath. A simple and elegant scheme mixing old materials with the very contemporary including composite decking and a glass balustrade to protect a sunken area at the side of the house. Our customers have planted a bamboo hedge at the front which will make a lovely evergreen living screen, and two large olive trees to give a continental feel.

Cedar strip decking
Cedar strip reclaimed stone steps
paving and lawn
Cedar strip fencing and planted border
Reclaimed brick pillar
recalimed brick retaining walls