Home > Portfolio > New Stairway

New Stairway

A rather monumental set of steps existed which had been designed and built with the conservatory extension to the house, and which had deteriorated rather badly over time. Our scheme split this into three flights of steps from a central landing area with tiered raised beds in each corner, making this feel more at home in the garden and a better transition from the garden to the house. The reclaimed bricks and paving were carefully chosen to harmonise well with the fine Edwardian house, and light units were built into the beds which give a lovely light effect at night. The planting is evergreen and low maintenance as the clients spend much of the year away from home.

view of flower bed and stairs up to house
close up of reclaimed brick and stone wall
close view of flower bed and stairs up to house
reclaimed stone steps