Home > Portfolio > Circular Courtyard

Circular Courtyard

This back garden had belonged to a builder who had built a huge concrete block garage at the bottom with a concrete drive leading down to it. We have re-roofed the garage and installed three hardwood sliding doors with a silicone render to leave it crisp and clean—this space will be a studio and exercise space. We then excavated the garden to form a circular courtyard garden centred on a wildlife-friendly pool using reclaimed bricks and paving, which not only makes a lovely area to sit and look down over from the house but also a private garden space in an urban environment with lovely views into it from the new studio space.

circular courtyard
reclaimed brick
concrete block garage
circular pond water feature
exercise studio silicone render sliding doors